Warming-up Rond Ondernemen | Stapsgewijs aan de slag met je eigen circulaire businesscase of vraagstuk - Zwolle

05okt15:0018:00Warming-up Rond Ondernemen | Stapsgewijs aan de slag met je eigen circulaire businesscase of vraagstuk - ZwolleWarming-Up Rond Ondernemen - Dronten

Omschrijving en Details

Inschrijven, klik hier.

In de warming-up Rond Ondernemen

  • Ga je werken aan je circulaire onderneming
  • Leer je van elkaar
  • Word je geïnspireerd door de aanpak van collega-ondernemers uit jouw regio
  • Word je uitgedaagd om opgedane ideeën te vertalen naar het eigen bedrijf

Duur: 1 dagdeel, 14.00 – 18.00 uur

Locatie: Bedrijvenpark Hessenpoort in Zwolle

Programma

15.00 uur: (facultatief) rondleiding door gastbedrijf
15.45 uur: inloop
16.00 uur: opening en welkom
16.05 uur: introductie circulair ondernemen, illustratie van aanpak en resultaat gastbedrijf
16.20 uur: toelichting ondersteuningsaanbod circulair ondernemen Regio Zwolle
16.30 uur: uiteen in kleinere groepen

Gesprek aan de hand van drie vragen:
1. Waar sta je op het gebied van circulair ondernemen?
2. Wat is de volgende stap die je wilt zetten?
3. Wat heb je daarvoor nodig

17.30 uur: plenaire terugblik, uitwisseling
17.50 uur; afsluiting / dankwoord
18.00 uur: borrel

Kosten

Door de inzet van negen partners en een bijdrage uit de Regio Deal Regio Zwolle kun je voor een aantrekkelijk tarief deelnemen aan het Rond Ondernemen-programma. De warming-up kunnen we zelfs kosteloos aanbieden, dankzij medewerking van de Ondernemersvereniging Hessenpoort en het gastbedrijf. Schrijf je in.

Leren én doen

Bij Rond Ondernemen kun je kiezen uit twee bouwstenen: de circulaire leerlijn en het incompany-traject. Voor welke bouwsteen je ook kiest, je ontmoet altijd andere ondernemers uit de regio, waarmee je kunt sparren over de stappen die je overweegt of uitdagingen die je hebt.

Circulaire leerlijn

In de circulaire leerlijn werkt de ondernemer vanuit een goed circulair idee naar duidelijke actielijnen en een uitgewerkt duurzaam businessmodel. Om ook de interne organisatie, afnemers en keten mee te krijgen leert de deelnemer haar/zijn circulaire verhaal goed te pitchen. De leerlijn is een combinatie van vier fysieke bijeenkomsten en vier online modules (MOOC, Saxion) en start met studenten van Cibap, die individuele deelnemers helpen met creatieve inspiratie om tot een idee te komen. De mkb-ondernemer werkt het beste idee verder uit in de leerlijn. Meer informatie.

Incompany-traject

Het incompany-traject is voor dga’ers die de route naar een circulaire bedrijfsvoering willen versnellen. Dit traject bestaat uit vier logische stappen: na een intake en een strategische sessie volgt een analyse en worden kansrijke vervolgstappen bepaald. Vervolgens maken we afspraken over maatwerkbegeleiding bij projectrealisatie, ketensamenwerking, financiering en andere onderwerpen. Iedere deelnemer volgt zijn/haar eigen traject. Interactie met andere ondernemers is gewaarborgd door deelname aan circulaire tafels en kwartaalbijeenkomsten. De ondernemer wisselt daar ervaringen uit, stelt specifieke vragen of helpt andere ondernemers met inspiratie of advies. Meer informatie.

Tijd

(Woensdag) 15:00 - 18:00(GMT+02:00) View in my time

Organisator

Rond Ondernemen

Regio Zwolle Circulair (Living lab)
Hanzeplein 11-27, 8017 JD Zwolle

Learn More