Evenementen

Volg hier de laatste ontwikkelingen

Evenementen:

De circulaire tafels worden gemiddeld 2x per maand georganiseerd van het schema volgt voor 2022 zodra concrete data beschikbaar komen.

 De agenda hier rechts weergegeven

Klik hier voor de algemene agenda voor de komende maanden

No Events

Circulaire tafels

Om de maand komen kleine vaste groepen van 5-8 ondernemers bijeen voor een goed gemodereerde bijeenkomst. In deze bijeenkomsten wordt uitgewisseld over en gewerkt aan een centraal thema. Elkaar verder helpen in een vertrouwelijke setting staat daarbij centraal. Het thema wordt bepaald doorwaar de individuen in de groep op dat moment staan.

De aanpak wordt afgestemd op de behoeften van dat moment.
(Denk aan dialoog, design thinking, business modeling, value proposition mapping, etc.) Alle ondernemers zijn hiernaast bezigmet maatwerk projecten. In de bijeenkomsten geven ze elkaar peer support bij de transitie die ze aan het maken zijn. De bijeenkomsten vormen een rode draad in het werken met MadeCircularBy… en in de agenda’s van de ondernemers.

  1. CE-programma Rond ondernemen:
  2. Creëren van projecten en uitwerking:
  3. Haalbaarheidsstudie: Technisch, financieel…
  4. Ontwikkeling ketensamenwerking/ consortium.

Kennismakingstafel

SAMEN KOM JE VERDER! (klik hier voor de uitnodiging)

Graag nodigen we u uit voor een kennismakingstafel over Circulair ondernemen voor het MKB, samen met collega-ondernemers nu nadenken over de toekomst van morgen.

Ondernemen is er deze dagen niet gemakkelijker op geworden.

De maatschappelijke ontwikkelingen, torenhoge energieprijzen, grondstoffen te kort, personeelstekort en inflatie zijn allemaal uitdagingen waar een ondernemer tegenwoordig mee te dealen heeft.

Ook hebben de klimaatdoelstellingen 2030 veel impact op ondernemers.

Het MKB moet in 2026 aan de CSRD voldoen. Dat betekent dat bedrijven in 2025 CSRD-ready moeten zijn en dit dus al in 2024 moeten regelen in de organisatie.

ONTWIKKELING VAN PERSPECTIEF DOOR INITIATIEF

De ondernemer, zijn organisatie en zijn vraagstukken staan centraal voor MadeCircularBy…
Bij het ontwikkelen van perspectief staat MadeCircularBy naast de ondernemer.
De thema’s die een ondernemer bezighoudt en wellicht ook wakker houdt worden gestructureerd besproken en uitgediept, om zo de weg uit te stippelen naar toekomstperspectief.

Nieuwe initiatieven

Afval en vervuiling elimineren

Afval en vervuiling elimineren

Het eerste principe van de circulaire economie is het elimineren van afval en vervuiling. Momenteel werkt onze economie in een take-make-waste systeem. We halen grondstoffen uit de aarde, we maken er producten van, en uiteindelijk gooien we ze weg als afval. Veel van...

Wat is een circulaire economie?

Wat is een circulaire economie?

De circulaire economie is een kader voor systeemoplossingen waarmee mondiale problemen zoals klimaatverandering, verlies van biodiversiteit, afval en vervuiling worden aangepakt. In onze huidige economie halen we materialen uit de aarde, maken er producten van en...

Samenwerken en meedoen?

Get In Touch

Contact Formulier

Post

Mauritsstraat 2
6043 EL Roermond