Creatie van Toekomstwaarde

0Reacties

INDUSTRIE 4.0

Creatie van Toekomstwaarde

Technologie blijft zich in rap tempo ontwikkelen en dit heeft impact op de werkwijze van organisaties. 85% van de organisaties beseft dat digitale transformatie belangrijk is. Toch schijnt dat 84% van de digitale transformaties mislukt.
Met de toenemende druk op de industriële sector om meer te produceren met minder grondstoffen en minder energie, is de invoering van gedecentraliseerde systemen die bijdragen aan efficiëntie, flexibiliteit en duurzamere productie een must. Efficiënt circulair produceren, met een verhoog- de concurrentiepositie is de essentie van industrie 4.0 

De 4 pijlers van industry 4.0 zijn:

  • Internet of Things
  • Intelligente machines
  • Big Data Analyse
  • De samenwerking met leveranciers, medewerkers, ingenieurs en analis- ten vraagt daarom om een rigoureuze transitie. Deze veranderingsslag zal stapsgewijs geïmplementeerd moeten worden.

Enerzijds moet efficiëntie van de productielijn en de kwaliteit van het product geoptimaliseerd en tegen het licht van circulariteit gehouden worden. Anderzijds moeten efficiënte productietechnologie, automatisering, data- verwerking en data-analyse worden geïntegreerd worden in de organisatie.

Heldere rapportages van gegevens en analyses van data kan worden gebruikt om de productiviteit verder te optimaliseren, het juiste type product te produceren, de doeltreffendheid van het product te analyseren waarmee beter en efficiënter aan de vraag vanuit de markt voldaan wordt.

Afval en vervuiling elimineren

Afval en vervuiling elimineren

Het eerste principe van de circulaire economie is het elimineren van afval en vervuiling. Momenteel werkt onze economie in een take-make-waste systeem. We...

Lees meer