Internationale expansie naar Australië

0Reacties

Nederlands afvalcluster gaat zakendoen in Australië

Vijf Nederlandse toeleveranciers aan de afvalsector en brancheorganisatie ENVAQUA staan te trappelen om zaken te gaan doen in Australië. Hiertoe tekenden ze op maandag 25 oktober 2021 een convenant met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) om een “Partners for International Business” programma te starten.
Plaats van handeling: “De Vouw”, het hoofdkwartier van het bedrijf Afvalzorg, gebouwd op een oude stortplaats.

Australië kampt met een acuut afvalprobleem. Sinds landen in Oost-Azië het Australisch afval niet langer accepteren en het storten van afval niet meer wordt geaccepteerd in de Australische maatschappij, heeft het land grote behoefte aan expertise uit het buitenland. Australië heeft ambitieuze doelen geformuleerd en investeringen vrijgemaakt om de actuele situatie het hoofd te bieden en de economie meer circulair en toekomstbestendig te maken. Het perfecte moment dus om in te stappen met een consortium van Nederlandse bedrijven die producten en expertise leveren rond afvalmanagement.

Blue Phoenix Group, Dutch Power Group, Gusella-Bakker, Hofstetter BV en LUNE/MadeCircularBy slaan de handen ineen om zich de komende jaren te positioneren via uitgaande missies, inkomende bezoeken, een liaison in Australië en de volle steun van het postennetwerk. De Nederlandse Vereniging van Toeleveranciers aan de Milieu- en Watersector ENVAQUA werkt mee om het programma tot een succes te maken. Bert Keesman van MetaSus is de coördinator.

Stuur voor meer informatie een email naar keesman@metasus.nl

Afval en vervuiling elimineren

Afval en vervuiling elimineren

Het eerste principe van de circulaire economie is het elimineren van afval en vervuiling. Momenteel werkt onze economie in een take-make-waste systeem. We...

Lees meer